У місті в Харківській області кубометр води та каналізації подорожчав майже до 100 грн

Виконком Первомайської міськради Харківської області узгодив нові тарифи на послуги водопостачання та водовідведення для побутових споживачів. Вартість обох послуг для мешканців Первомайського складатиме 98,70 грн./м3.

Про це Харків Times довідався з повідомлення Первомайського міського голови Миколи Бакшеєва.

Рішенням виконкому від 20 жовтня 2023 року встановлено тариф на послугу з централізованого водопостачання м. Первомайський – 40,16 гривень із ПДВ (зараз 22,94 грн), кубометра стічних вод – 58,54 грн (зараз 40,56 грн). Вартість обох послуг складатиме 98,70 грн./м3.

У селах громади встановлено такі тарифи на воду:

  • 36,08 грн за кубометр у селах Грушине, Караченців;.
  • 16,49 грн у селі Ржавчик.

За роз’ясненнями директора комунального підприємства “Тепломережі” Михайла Черняка, основною причиною здорожчання води і водовідведення є збільшення вартості електроенергії в 4,4 рази.

Міський голова Микола Бакшеєв сказав, що підвищення тарифів є економічно необхідним кроком. За його словами, якщо залишити все як зараз, то це може дорого обійтись громаді: це і погодинна подача води, і зрив опалювального сезону, оскільки робота котелень залежить від безперебійної роботи системи водопостачання.

Рішення про підвищення тарифів виконком узгодив після тривалих суперечок і з умовою, що на січневому засіданні директор КП «Тепломережі» відзвітує про те, як здорожчання вплинуло на роботу підприємства.

Про це Харків Times, Кабінет Міністрів затвердив новий тариф на електроенергію для населення, підвищивши його до 2,64 грн з 1 червня 2023 року. У Міненерго заявили, що це “необхідний крок, аби відновити енергосистему і підготуватися до наступної зими”.